Camden

At the time of purchase, the house was split in to a basement flat with a four storey house above. Our brief was to reintegrate the basement with the remainder of the house to provide spaces in which to ‘work, rest & play’. Historic features were retained, the main reception rooms were ‘restored’ with contemporary interpretations of missing features such as a new render fire surround and walnut veneered library shelving.

The ground floor is given over to studies and an entrance sequence that leads to a new ‘garden room’ which replaces a 1970’s conservatory and is located half way between the ground and basement levels. This tall space is generously lit from the sides and roof and provides an area for casual sitting & eating linked to the garden by doors which fold aside. Wide stone steps lead down to the kitchen itself and through to a richly coloured formal dining area which also contains cherry veneered wine storage and cupboards.